Тухел: Чилуел все още идва на себе си


Н. Гавазов

Тухел: Чилуел все още идва на себе си

Мениджърът на Челси Томас Тухел обясни продължителното отсъствие на Бен Чилуел на това, че защитникът все още се възстановява от Евро 2020.

С блестящ край на миналия сезон за своя клуб, Чилуел не изигра нито една минута за Англия на Европейското първенство.

Чилуел се върна от отбора с тежко натоварване на душата, а в допълнение към това  установи, че неговият конкурент на позиция, Маркос Алонсо, се намира в отлична форма. Ето защо финалът на Шампионска лига преди почти четири месеца остава последният официален мач на Бен.

"Той имаше силни 90 минути от финала на Шампионска лига и като цяло завърши добре миналия сезон. Игра много минути за нас на високо ниво в много важни мачове.

Лично за него Европейското бе труден период, защото той видя шансовете, когато можеше да играе. Знам, че това е тежко, защото все още се чувстваш като част от отбора, но всъщност не го чувстваш истински без да пролееш пот по терена, след като не носиш фланелката. Това е странно чувство. Плюс това тренираш непрекъснато в продължение на четири или пет седмици.

Имаше почивка, но му бе трудно да се отпусне напълно и да отърси това разочарование от раменете си. Когато се върна тук, видях, че е психически уморен и все още се тревожи за тази ситуация.

Той също нямаше голям късмет, защото Маркос прекара целия предсезон с нас и се възползва от шанса си, демонстрирайки умение и всеотдайност. Маркос играе ключова роля от първия ден, разкривайки се на позицията на Чили.

Въпреки това, сега той е в клетката. Той е в добра форма и може да играе всеки момент", заяви Тухел.

  Сподели
522