Роналдо: Искам да върна Ман Юнайтед там, където заслужава да бъде


Н. Гавазов

Роналдо: Искам да върна Ман Юнайтед там, където заслужава да бъде

Нападателят на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо коментира завръщането си на "Олд Трафорд" през последния трансферен прозорец. Португалецът е категоричен, че ще помогне на "червените дяволи" да се върнат на върха във Висшата лига.

 "Радвам се, много се радвам, че се върнах - никога не съм мислил, че ще се върна отново тук, но съм много горд, много развълнуван и с нетърпение очаквам, че ще започна най -добре. Щастлив съм, семейството ми е щастливо, децата ми също - всички са щастливи!

Много съм щастлив да се върна. Знам, че тук хората са различни. Откакто кацнах тук в първия ден, чувствах тези емоции на хората.

Това не е защото съм играч на Манчестър Юнайтед: те са ме виждали да раста тук от 18 -годишен, с моята страст и всичко. Сега имам много емоции и изгарям от желание. Чувствам се добре, много енергия.

Тези фенове са специални, надявам се да могат да тласнат отбора, когато той се нуждае от това. Ще бъдем тук на терена, за да дадем всичко от себе си и да се опитаме да спечелим трофеи.

Имам страхотни спомени от времето, когато дойдох тук на 18 години. Мечтая да играя за Манчестър Юнайтед. Имаме добро минало, добри спомени, но сега е ново време, ново поколение, аз съм тук, за да побеждавам отново.

Имам добри спомени от теб (Уес Браун), Рио, Рой Кийн, Пол Скоулс, Гари Невил ... Мечтая да играя за Манчестър Юнайтед. Научих много. Спечелихме всичко. Имаме страхотни спомени, но аз съм тук, за да спечеля отново.

Нови играчи, нови момчета, млади момчета в отбора - мисля, че всички те имат голям потенциал. Отново съм тук, за да побеждавам, да творя история.

Хората говорят за възрастта, но трябва да знаят, че съм различен. Аз съм различен. Аз съм различен от другите хора. Показвам се непрекъснато от година на година и тази година ще бъде същото", заяви Роналдо.

За дебюта си за Манчестър Юнайтед срещу Болтън: "Бях много нервен. Не очаквах да играя - когато подписах договор с Манчестър, мислех, че ще се върна в Португалия за още една година. Но Сър Алекс Фъргюсън каза: "Не, не, ти ще останеш тук".

Разбира се, и тази събота ще бъда нервен, но сега съм по -зрял, по -опитен. Ще бъда готов. Сега ще притисна Оле да ме пусне в началото! Така че съм готов. (смее се) Готов съм да се бия.

Тук съм, за да творя история и да върна Манчестър Юнайтед там, където заслужава да бъде".

  Сподели
443