Хюз: Завръщането на Роналдо е като това на Кантона


И. Ангелов

Хюз: Завръщането на Роналдо е като това на Кантона

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и носител на дубъл Марк Хюз сподели мнението си за това колко вълнуващо ще е завръщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд". Според иконата Роналдо ще получи специално посрещане не само в съблекалните, но и на терена:

"Когато нов играч идваше в съблекалнята ние го съдехме по това дали ще ни помогне да спечелим трофеи. Никога не сме имали проблеми когато топ играчи идваха, като Ерик Кантона, например. В първите няколко дни на тренировките го гледахме и казвахме: 'Този човек ще ни помогне да спечелим трофеи'. Никога не сме имали проблем с него.

"Завръщането на Роналдо в съблекалнята няма да е проблем. Той има специална връзка с клуба и феновете. Никой няма търпение за този първи мач. Аз все още си спомням когато Ерик се върна от наказанието си след изритването на онзи фен на Кристъл Палас. Аз гледах по телевизията защото бях преминал в Челси през лятото и видях фантастична атмосфера. Представям си, че когато Роналдо излезе срещу Нюкасъл атмосферата ще е дори по-добра.

"Кристиано продължава да поставя стандартите. За да подготви всичко той направи това, което се случи в сряда. Това е типично за него. Просто трябва този ден да е за него - той е върховният шоумен, който винаги доставя шоу. 

"Фантастично е за Манчестър Юнайтед и е добро за него. Има смисъл това завръщане. Това е правилното време и възможност и няма причина да не видим успех. 

"Определено когато и аз се завърнах, имах възможността да продължа в Германия с един страхотен клуб като Байерн Мюнхен. Прекарвах страхотно там и се върнах само защото бе за Манчестър Юнайтед. Който и друг отбор да ме беше потърсил щях да кажа 'не'.

"Този клуб има огромна привлекателност. Аз съм тук от дете. Имах емоционална привързаност и когато те ме поискаха обратно беше лесно решение за мен, както и за семейството ми. Сигурен съм, че Кристиано е преминал през същите емоции."

  Сподели
236