Тиаго: Преодолях трудностите


И. Ангелов

Тиаго: Преодолях трудностите

Полузащитникът на Ливърпул Тиаго Алкантара смята, че е преодолял трудния период в началото на кариерата си в клуба. Сега испанецът гледа напред и смята да "спечели всичко" с отбора. Тиаго пристигна в Ливърпул през лятото на 2020 г. малко след като спечели Шампионска лига с Байерн Мюнхен. От тогава обаче той не успява да се наложи заради различни малки травми и обстоятелства.

Пред официалната страница на клуба той каза: "Е, не зная дали това се брои за година опит в Англия, защото заради коронавируса всичко беше затворено, така че не можахме да се насладим, че сме в тази страна. По отношение на Висшата лига аз имах година да разбера колко е конкурентна и на каква скорост се играе.

"Както е винаги случая като се адаптираш, беше добра година, но в началото имах труден период. Чувствам, че преодолях всичко и нямам търпение за сезона. Когато пристигнах вече знаех с какво мога да допринеса и с какво тимът ще ми помогне. Ще продължим заедно и мисля, че постоянно ще разкриваме нови неща, и за играчите тук, и за новопристигащите.

"Така се създава хармония в групата и тя може да се представя максимално добре и да еволюира".

Тиаго има само 1 гол и няма асистенции в 30-те си срещи до тук с Ливърпул, но коментира амбициите си: "Аз имам същото чувство тук, както където и да съм бил, което е да се целя максимално високо. 

"Това означава да спечелим всички състезания: лигата, Шампионска лига и купите. Това винаги е била целта. Бих казал, че няма разлика между тази година и годините преди това. Искаме да спечелим всичко и имаме този глад не само във всяко състезание, но и във всеки мач".

Ливърпул спечели 7 точки от първите 3 кръга на Висшата лига, като на 12-ти септември ще играе на гости срещу Лийдс Юнайтед.

  Сподели
422