Директор: Рано е да даваме оценки за Арсенал


И. Ангелов

Директор: Рано е да даваме оценки за Арсенал

Техническият директор на Арсенал - Еду защити клуба след слабия старт на сезона. Според него отборът не трябва да бъде съден толкова рано и феновете трябва да са търпеливи към Микел Артета и неговите момчета. В идния кръг от Висшата лига Арсенал среща Норич, двата тима имат по 0 точки и са с голова разлика по -9 гола, и имат шанса да подобрят антирекорда за старт в кампания от Висшата лига, който е на Суиндън Таун (4 кръга, 0 точки, 12 допуснати гола).

Загубите на Арсенал до тук бяха от Брентфорд на старта, Челси и Манчестър Сити, което постави тима на последно място за момента.

"Разбира се, че ни боли да сме в тази ситуация. Ние сме наранени, аз съм наранен. Не искам да виждам клуба тук, но искам да видя как всички играят заедно. Честно казано, изиграли сме 3 срещи и все още не сме видели целия отбор. Искам да видя попълненията и целия състав когато са готови. В трите срещи до тук имахме трудни моменти с коронавируса и контузените.

"Искам целият отбор здрав и заедно, и тогава ще ги съдим. След това няма да има проблем да ни оценявате. Аз разбирам, че ситуацията в момента е много тежка. Това не е оправдание, но да съдим отбора когато се събере.

"Да, разбирам причината феновете да недоволстват, защото първо - те не са видяли отбора заедно. Това е една от причините. Но аз мисля, че трябва да гледаме по-широко, а не само парите. Подписахме с 6 човека под 23 години, което означава много по отношение на планирането.

"Обичайно хората искат да видят всичко в един прозорец, но трябва да напомня, че гледаме голямата картина и ние планираме този състав от повече от година за да изградим добра основа. Ако си спомняте, в този период подновихме с Букайо Сака и Габриел Мартинели с намерението да градим основа. 

"В едногодишен период подписахме с 10 души и 7 от тях са под 23 години. Също така подновихме с още 7, само в първия отбор. 5 от тези 7 са под 23 години. Защо направихме това? Защото имаме причина да градим стабилна основа и след това може би ще подпишем с още един-двама. Такъв е случаят, защото наистина вярваме в играчите, които имаме в състава. Може би другите не го виждат, но ние вярваме. Когато започнем да виждаме целият отбор заедно, ние ще вярваме в него."

  Сподели
297