Рууни се размина с наказанието


Н. Гавазов

Рууни се размина с наказанието

Футболната асоциация на Англия (ФА) няма да накаже нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни във връзка с инцидента на мача с Уигън, по който той бе обвинен за удар с лакът в главата на Джеймс Маккарти от домакините. По такъв начин, 25-годишния играч се размина с дисквалификация от минимум три мача и във вторник вечер ще може да излезе срещу Челси.

ФА дори няма да вземе обяснения от Рууни, защото днес всичко приключи с изслушването на главния съдия на срещата Марк Клатенберг. Реферът бе поканен пред комисията да даде обяснения за инцидента, който както се оказа не е отразен в доклада. На главния съдия на мача бе пуснат и видеозапис от въпросната среща, след което той бе помолен да вземе окончателно решение - имало ли е умишлено нарушение от страна на Рууни и правилно ли е постъпил, когато не е наказал играча с картон. Ако Клатенберг бе съобщил, че е допуснал грешка, ситуацията с Рууни ставаше приоритет на ФА и най-вероятно нападателя щеше да бъде наказан.

Както стана известно, реферът потвърди още един път, че е постъпил правилно, което автоматично доведе до защита на 25-годишния нападател и всякакви по-нататъшни действия от дисциплинарен характер по отношение на Рууни бяха прекратени.

 

  Сподели
101