Клоп: Направихме равен срещу най-добрия отбор в Европа


Н. Гавазов

Клоп: Направихме равен срещу най-добрия отбор в Европа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи равенството срещу Челси като справедлив резултат.

След като допусна брилянтен гол от Кай Хаверц в средата на първото полувреме, Ливърпул успя да отговори малко преди полувремето, когато Мохамед Салах реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка от страна на Рийс Джеймс.

Резултатът 1:1 остана непроменен и въпреки огромното предимство на "червените" през второто полувреме, Клоп бе принуден да признае, че "сините" не заслужават да бъдат победени.

"Видях наистина вълнуващ мач, труден и за двата отбора. Допуснахме гол и това не е добре, но напълно заслужавахме ответния гол.

Съчувствам на Рийс. Това бе трудна ситуация, но дузпата е вън от съмнение. Играхме добре през второто полувреме. Всички си мислеха: "Натиснете ги, те са десет човека!". Но преимуществото във владението на топката не ти дава преимущество при преодоляването на отбраната.

Те се пуснаха по -дълбоко, заставайки осем човека зад Лукаку. Не можахме да използваме това и да ударим от разстояние. Но това бе добър мач, изигран с високо темпо. Челси заслужаваше равенство. Ние също получихме своята точка.

Не знам какъв би бил резултатът в мач от 11 на 11, но 1: 1 е наред, сезонът едва започна.

Направихме равен срещу най -добрия отбор в Европа миналата година и това е добре. Седем точки след три мача - нека да продължим. Ние сме в добра форма и просто трябва да продължим в същия дух", заяви Клоп.

  Сподели
352