Лестър спечели Къмюнити Шийлд с Ман Сити


И. Ангелов

Лестър спечели Къмюнити Шийлд с Ман Сити

Лестър Сити и Манчестър Сити се срещнаха на "Уембли" за традиционната среща, която открива сезона във Висшата лига. Днес "лисиците" спечелиха с късна дузпа с 1:0 и ще стартират кампанията си с увереност, докато за Ман Сити дебютира Джак Грийлиш, който не успя да допринесе за резултата.

И двата тима не стартираха с най-силните си състави, и до почивката видяхме равностоен двубой с няколко положения пред двете врати. Най-чистото бе в самия край на първата част когато Мадисън намери Варди на непосредствена близост и от воле той стреля, Зак Стефен изби в гредата и запази вратата си. Сити разчиташе на удари от Гюндоган от дистанция, които видяхме и във второто полувреме.

През втората част двата тима направиха редица промени, като Грийлиш дебютира за Сити в 65-ата минута. Брендън Роджърс пък замени цялото си нападение като извади Варди, Барнс, Перез, Мадисън и Тилеманс за Ихеаначо, Дака, Олбрайтън, Дюсбъри-Хол и Сумаре.

Срещата бе решена в 87-ата минута когато Ихеаначо открадна топката от Аке в наказателното поле и защитникът на Сити направи дузпа, която бившият играч на "гражданите" вкара за 1:0 в ъгъла на Стефен.

  Сподели
291