Даунинг обяви за край на кариерата си


Н. Гавазов

Даунинг обяви за край на кариерата си

Бившият халф на Англия Стюарт Даунинг обяви края на професионалната си футболна кариера.

"След лятна ваканция със семейството си се замислих и реших, че е време да напусна професионалния футбол.

Първо, бих искал да благодаря на мама и татко, сестрите си и разбира се, съпругата ми и двете деца за подкрепата и помощта през цялата ми кариера. Бих искал да подчертая баща си, който беше най -влиятелният човек в кариерата ми и съм благодарен за всичко, което направи за мен.

Бих искал да благодаря на всички футболни клубове, за които съм играл през цялата си кариера и на техните фантастични фенове и персонал. Искам също да благодаря на всички страхотни треньори, под чието ръководство играх. Като дете можех само да мечтая да играя за отборите, за които съм играл и да мога да споделя терена с някои от играчите. Играл съм с и срещу невероятни футболисти през годините.

Оглеждам се с голяма гордост в 35 участия за Англия и имам невероятни спомени, които ще останат за цял живот. Имам голям късмет, че имах такава кариера.

Очаквам с нетърпение бъдещето, било то медийни, треньорски или други клубни позиции. През годините научих много във футбола и натрупах много опит, който се надявам да мога да предам на другите. Благодаря ви за всичко", заяви Даунинг.

Стюарт Даунинг през кариерата си защитаваше цветовете на Мидълзбро, Съндърланд, Астън Вила, Ливърпул, Уест Хем Юнайтед, Блекбърн Роувърс и Англия. Играчът взе решение да закачи ботушите си на 37 години.

  Сподели
235