О'Хара обясни защо Варан е по-евтин от Уайт


Н. Гавазов

О'Хара обясни защо Варан е по-евтин от Уайт

Бившият играч на Тотнъм Джейми О'Хара обясни защо защитникът Бен Уайт струва на Арсенал повече от Рафаел Варан за Манчестър Юнайтед.

Юнайтед вече обяви за споразумение с Реал Мадрид за трансфер на Варан на стойност приблизително 41 милиона паунда, включително бонуси. Арсенал пък завърши покупката на Уайт от 50 милиона паунда от Брайтън.

Много фенове смятат за странно, че Варан, който спечели куп трофеи за 10 сезона в Мадрид, струва по -малко от Уайт, който има само една година във Висшата лига зад гърба си, но О'Хара има обяснение за това.

"Това не означава, че Бен Уайт е непроверен играч. Той играе във Висшата лига, играл е за Англия. Той не е Варан, но Арсенал оперира на различен трансферен пазар. За да получите английски играч, трябва да плащат допълнително. Бен Уайт е много по -млад.

Но Манчестър Юнайтед може да привлече играчи като Варан. Те играят в Шампионска лига и работят на съответния пазар.

Вероятно са му дали повече пари и по -висока заплата. Обезщетението бе по -малко (отколкото на Уайт), защото те могат да привлекат такъв играч.

Арсенал би се радвал да получи Варан за 42 милиона паунда, но Варан няма да отиде там. Арсенал не работи на същия пазар като Юнайтед.

В момента Арсенал не може да привлече Варан. Те могат да привлекат Бен Уайт, обещаващ талант, но това си струва цената. Все пак той е много добър играч.

Арсенал събира много млад и интересен отбор. Трябва да кажа, че съм впечатлен от работата, която са свършили“, заяви О'Хара.

  Сподели
473