Портсмут освободи трима заради расизъм


Н. Гавазов

Портсмут освободи трима заради расизъм

Играчите на Портсмут до 18 години, заподозрени в расистки обиди срещу футболистите на Англия Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Саки, бяха изключени от академията.

"Портсмут може да потвърди, че разследването и последващите дисциплинарни действия срещу дискриминационни съобщения в частния групов чат на U18 са приключили. Днес бе решено да бъдат изключени трима играчи от академията. Тези футболисти имат право да обжалват решението на клуба.

Портсмут е изцяло ангажиран с премахването на всички форми на дискриминация. Ние сме част от разнообразна общност и винаги се стремим да създадем атмосфера на равенство - както във футболния клуб, така и в нашето общество като цяло. Ние също така продължаваме да привличаме вниманието на всички, когато пишем съобщения в социалните медии, насочени към служители на клуба и всеки друг“, се казва в изявление на клуба.

По -рано в социалните мрежи се появиха екранни снимки на груповия чат на отбора на Портсмут U18, в които играчите използват расистки изрази срещу футболистите на националния отбор.

Напомняме, че Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака не реализираха дузпите си във финала на Европейското първенство 2020 Италия – Англия. След мача чернокожите английски футболисти станаха жертва на расистки злоупотреби в социалните мрежи.

  Сподели
160