Агбонлахор: Хендерсън е егоист


Н. Гавазов

Агбонлахор: Хендерсън е егоист

Бившият нападател на Астън Вила Габриел Агбонлахор разкритикува полузащитника на Ливърпул и Англия Джордан Хендерсън за заминаването му за  националния отбор на Европейското първенство през 2020 г. въпреки контузия.

"Мисля, че Хендерсън е егоист. Съставът бе обявен и след това в сряда сутринта Джордан информира Саутгейт, че не е готов да играе. Снимките не показват травма и Хендерсън много добре знае, че се държи дребнаво. Еврото започва след 10 дни, предстои мач с Хърватия, това е добър отбор. Трябва да сте готови, трябва да тренирате, да изиграете няколко мача.

Хендерсън трябва да бъде честен с треньора и да каже: "Знаеш, че имам проблеми. Аз съм лидер и капитан и ще постъпя правилно по отношение на отбора. Обадете се на Бен Уайт, Ерик Дайър - на всеки, но имаме нужда от различен централен полузащитник, защото съм контузен и не съм във форма".

 Но той няма да го направи. Ако бях английски полузащитник, който не е повикан в националния отбор, щях да съм бесен. Бих си помислил: "Чакай малко, това е страхотен играч, той има страхотна кариера, но е контузен. Изпратете го вкъщи". Хендерсън не е Меси, имаме други полузащитници, които могат да правят това, което той прави", заяви Агбонлахор.

  Сподели
348