Юнайтед спечели дербито на Манчестър и се доближи до 19-та титла (видео)


Л. Михайлов

Юнайтед спечели дербито на Манчестър и се доближи до 19-та титла (видео)

Манчестър Юнайтед победи градския си съперник Манчестър Сити с 2:1 и остана едноличен лидер със седем точки преднина пред втория Арсенал. С тази победа "червените дяволи" изтласкаха "гражданите" на трета позиция и до известна степен ги отстраниха от надпреварата за шампионската титла. Българският голмайстор на домакините Димитър Бербатов стратира двубоя на резервната скамейка. Той се появи в игра в 67-ата минута, но остана незабелязан на терена.

В началото на срещата и двата отбора подходиха предпазливо, като в стартовите състави преобладаваха дефанзивни играчи. Манчестър Сити пое инициативата и още в 4-ата минута "гражданите" имаха уникална ситуация за гол, която обаче Давид Силва пропусна.

Малко по-късно Силва и Коларов имаха още две отлични ситуации за гол, но не ги реализираха. Постепенно Юнайтед се окопити и отговори. В 34-ата минута едно прекрасно центриране на Гигс завърши с удар на Флетчър, който обаче бе отразен от Джо Харт.

В края на полувремето отборът воден от Сър Алекс Фергюсън все пак поведе. Една изритана топка от Ван дер Саар бе свалена добре от Руни. Последва отличен пас на Гигс към Нани, който поведе отлично простреля вратата зад Харт.

След почивката Сити пробва да натисне още по-сериозно. В игра се появиха Шон Райт-Филипс и Един Джеко, които спомогнаха още повече. В крайна сметка "гражданите" успяха да изравнят в 65-ата минута. Джеко получи пас в наказателното поле и стреля, топката малко с известна доза късмет рикошира във Флетчър и влезе неспасяемо в мрежата на Ван дер Саар.

Това попадение даде самочувствие на гостите и те продължиха да играят атакуващо, но вместо да вкарат победен гол, допуснаха такъв в 73-ата минута, когато Луши Нани центрира топката отлично, като Руни с феноменална задна ножица я заби в горния ляв ъгъл на вратата на Харт за 2:1. След този уникален гол, Сити пробва да промени нещо, но натискът им до края на мача бе твърде хаотичен и не се стигна до нищо сериозно. Така Сити на практика се отказа от преследване на титлата, след като вече изостава на 8 точки от градския си съперник.

Видео: Тук

  Сподели
143