Челси отстъпи на Астън Вила, но остана в топ 4


И. Ангелов

Челси отстъпи на Астън Вила, но остана в топ 4

Астън Вила посрещна Челси в последния кръг на английската Висша лига, и днес домакините от "Вила Парк" победиха с 2:1 и за късмет на "сините" Лестър загуби за да отпадне от топ 4. 

Челси напълно владееше инициативата в първото полувреме на срещата, като владееше над 70% от времето. След редица атаки обаче гол така и не дойде, а в 43-ата минута против всичко, случващо се на терена бившият играч на "сините" Бертран Траоре посрещна топка от Таргет в полето и въпреки че не нацели добре топката, тя прелетя над Менди и с греда влетя за 1:0.

В ситуацията Менди се и контузи и бе заменен от Кепа Арисабалага на почивката. В 51-ата минута Жоржиньо препъна Траоре в полето и това бе дузпа, която Ел Гази вкара на Кепа за 2:0.

В 59-ата минута Челси стигна до гол на Вернер, но той бе отменен от ВАР поради засада. В 70-ата минута надеждата за Челси се появи като Пулисич центрира добре и Вернер се размина с топката, но Чилуел се включи на задна греда за 2:1. До края обаче до повече не се стигна, като и Азпиликуета бе изгонен за гостите.

  Сподели
532