Брайтън обърна десет от Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Брайтън обърна десет от Ман Сити (видео)

Брайтън посрещна Манчестър Сити в срещата от предпоследния кръг на английската Висша лига. Днес на "Амекс Стейдиъм" домакините губеха с два гола, но играха с човек повече във второто полувреме и обърнаха до 3:2, с което достигнаха 15-ата позиция, докато Сити остана недостижим на върха.

Ман Сити поведе мигновено след началото на мача като във 2-ата минута Марез от фланга центрира за Гюндоган и това бе 1:0 след удар с глава.

В 10-ата минута обаче Жоао Кансело бе изгонен когато лиши Дани Уелбек от голова възможност и гостите останаха с човек по-малко за почти цялата среща. Това бе най-ранното изгонване за Сити от октомври 2010 г. когато Дедрик Боята напусна игра срещу Арсенал след 4 минути и 28 секунди (тук 9м03с).

Гуардиола замени Торес с Ерик Гарсия тук за да подсили защитата си, а междувременно в 29-ата минута Дани Уелбек напусна контузен за Мопе. До почивката Брайтън не успя да се възползва от числовото си предимство.

В началото на втората част Сити вкара отново, като Фоден вкара феноменално попадение в 48-ата минута с индивидуална изява за 2:0. След гола в игра за домакините се появи Лалана на мястото на Джаханбакш. Веднага в 5-ата минута Брайтън върна гол за 2:1 след грешка на Родри, който подаде на Тросар и нападателят матира Едерсон.

В 72-ата минута резултатът стана 2:2 при едно изчистване на Родри, което пое Грос на десния фланг, центрира и Уебстър завърши с глава. 4 минути след това Тросар изведе защитника Дан Бърн в полето, той на два пъти се оплете в краката си, но все пак на два пъти и стреля, като довкара отразения си удар за 3:2. Това бе първи гол за Бърн във Висшата лига и първи в коя да е лига от април 2018 г. за Уиган.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
420