Тухел: Челси е виновен за близостта на Ливърпул


Н. Гавазов

Тухел: Челси е виновен за близостта на Ливърпул

Мениджърът на Челси Томас Тухел сподели очакванията си от срещата с  Лестър Сити от 37-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Голям неуспех за нас бе мачът с Арсенал. Наша е вината, че Ливърпул отново е толкова близо. Отворихме вратата, а мърсисайдци вкараха обувката в процепа. Трябваше да работим усилено, за да намалим първо разликата с Ливърпул в класирането, а след това да ги изпреварим. Трябва да завършим тази работа. Ние наистина искаме това.

Сега сме в онази щастлива ситуация, че можем да разчитаме само на себе си и да не се оглеждаме наоколо. Във футбола има голяма разлика между победа и загуба. Лесно е да се справите с увереността, когато печелите, но никой не трябва да се страхува от обратната ситуация. Ако покажем същата интензивност като във финала за ФА Къп, същата скорост на работа и енергия, подобрим някои аспекти на нашата игра, можем да спечелим останалите две срещи. Разбираме, че за резултата във всеки мач са ни необходими сила и късмет", заяви Тухел.

Мачът от 37-ия кръг на Висшата лига Челси - Лестър ще се проведе във вторник, 18 май. Срещата започва в 22:15 часа българско време.

  Сподели
530