Евертън се изложи срещу последния (видео)


И. Ангелов

Евертън се изложи срещу последния (видео)

Евертън посрещна Шефилд Юнайтед в тридесет и шестия кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" домакините загубиха с 1:0 и останаха с 56 точки извън европейските позиции. Така до края тимът може да събере максимум 62, или да достигне до шесто място ако двата тима над Евертън спечелят по по-малко от 3 точки в последните 2 кръга, докато Евертън вземе максимума.

След само 7 минути игра централният защитник Робинсън се включи за гостите напред и получи пас от Озборн, премина през Кийн и Алан и центрира ниско, като дебютиращият 17-годишен нападател Джебисон вкара от близо за 1:0. В началото на сезона младокът игра под наем в Чорли Таун в шестото ниво на английския футбол. На 17 години и 309 дни Джебисон стана най-младият дебютант с гол в историята на Висшата лига.

До почивката Рамсдейл се прояви на няколко пъти за да запази вратата си от Алан, Ришарлисон и Калвърт-Люин. На полувремето Анчелоти представи в игра Сигурдсон на мястото на Холгейт. Ди връщане в мача обаче не се стигна.

Така Евертън получи 9-та загуба в сезона, колкото преди е губил само в 4 сезона в историята си - 1912-13, 1947-48, 1950-51 и 1993-94 г.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
296