Лестър спечели ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Лестър спечели ФА Къп (видео)

Челси и Лестър Сити премериха сили във финала на ФА Къп днес на "Уембли", като посетилите срещата 20 000 фена видяха победа на "лисиците" с 1:0 и исторически трофей. Това бе 140-тото издание на турнира, който Челси е печелил 8 пъти. Това бе първи финал в състезанието за Лестър от 1969 г. и първи триумф с купата.

Челси започна изключително агресивно, но не се възползва от добрата си игра рано в мача. И двата тима имаха положения обаче, като Варди и Сьоюнджу се приближиха за Лестър.

В 63-ата минута днес резултатът откри Тилеманс, който получи топка от Томас и от дистанция стреля през Тиаго Силва право в ъгъла на вратата далеч от Кепа Арисабалага за 1:0. След гола Тухел реагира и замени Зиеч и Алонсо с Пулисич и Чилуел, като по-късно Хаверц и Хъдсън-Одой се включиха вместо Жоржиньо и Азпиликуета, и до края на редовното време "сините" осъществиха натиск, почти до края без успех.

Причината не беше липсата на положения, а по-скоро няколко феноменални изяви на Шмайхел на вратата на Лестър. В 78-ата минута Чилуел с глава насочи топката към ъгъла на вратата, а Шмайхел изби в гредата и спаси, а в 87-ата минута отново той изби удар на Маунт от позиция в наказателното поле.

В 89-ата минута Челси стигна все пак до гол, като центриране на Силва за Чилуел над защитата бе вкарано от бранителя. ВАР обаче отмени гола поради много тънка засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
616