Ливърпул вкара 4 на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Ливърпул вкара 4 на Олд Трафорд (видео)

Манчестър Юнайтед посрещна Ливърпул в срещата от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините поведоха, но допуснаха обрат преди да върнат и да получат гол за 4:2 в полза на мърсисайдци. Победата покачи Ливърпул до 5-то място, на 4 точки зад Челси и с мач по-малко. 

 Само след 10 минути игра днес Уан-Бисака от линията намери Бруно в наказателното поле по земя, той стреля с външен фалц към далечната греда и Филипс отклони топката в мрежата си през Алисон за 1:0.

Попадението накара Ливърпул да се хвърли агресивно в атака и да пресира, като това доведе до дузпа в 26-ата минута когато Баили изби топката и повали Филипс, а ВАР отмени решението след това. В 32-ата минута обаче след корнер топката остана в наказателното поле на домакините, там Филипс стреля по земя и Жота отклони с пета през Хендерсън за 1:1.

В продължението на първото полувреме Ливърпул обърна до 2:1 след статично положение, при което Александър-Арнолд центрира на далечната греда и непокрит Фирмино матира Хендерсън.

В 47-ата минута веднага след почивката Фирмино вкара отново, като тук 4 грешки в защитата на Юнайтед доведоха до попадението. В 59-ата минута срещата можеше да бъде решена от Жота, но от добра позиция той бе спрян от гредата зад Хендерсън. Така Юнайтед опита да се върне до края, и в 68-ата минута Кавани изведе Рашфорд в полето за нисък удар в далечния ъгъл и 3:2.

 В 90-ата минута при една контра след загубена от Матич топка, Мо Салах бе изведен сам срещу Хендерсън и не сбърка за крайното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
436