Ман Юнайтед обърна Астън Вила (видео)


И. Ангелов

Ман Юнайтед обърна Астън Вила (видео)

Астън Вила прие Манчестър Юнайтед в срещата от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" домакините поведоха, но допуснаха пълен обрат до 3:1 във второто полувреме и така Юнайтед застана на 10 точки от върха при мач по-малко от Ман Сити.

Началото на срещата бе много силно за гостите и Мартинез трябваше да съхрани вратата си на няколко пъти. След ранния натиск обаче Вила се окопити и в 24-ата минута стигна и до гол когато Бертран Траоре бе намерен в полето, на два пъти отблъсна Линдельоф и прати топката в далечния ъгъл за 1:0. Така устремът на гостите спадна до полувремето.

Във втората част Юнайтед заигра по-добре, и в 52-ата минута Погба спечели дузпа срещу Дъглас Луиз, която Бруно Фернандеш вкара за 1:1. Тази дузпа бе под номер 113 за сезона на Висшата лига, с което се подобрява рекорда за брой дузпи в сезон от 2006-07, когато бяха отсъдени 112.

В 56-ата минута Бруно намери и включил се Уан-Бисака, който да намери Гринууд в полето за нисък удар в близкия ъгъл и 2:1. Така англичанинът стана тинейджърът с най-много голове в историята на Манчестър Юнайтед като с 16 гола подобри рекорда на Уейн Рууни от 15 преди навършване на 20-годишна възраст.

Малко след попадението Гринууд бе заменен от Кавани, който също стигна до гол в 88-ата минута. Тук Рашфорд от дясно центрира на главата на Кавани и той завърши за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
522