Тухел: Вернер работи като куче за нас


И. Ангелов

Тухел: Вернер работи като куче за нас

Мениджърът на Челси Томас Тухел похвали работата на нападателя Тимо Вернер, който допринесе за победата с 2:1 над Манчестър Сити вчера. Началото на кариерата на германеца в Челси се оказа трудно, но Тухел похвали младежа за здравата работа и подобрението. Той има 12 гола във всички турнири, значително по-малко от 34-те предната година с Лайпциг.

"В последната седмица той наистина се адаптира към ситуацията. Той работи без почивка. Наистина иска да успее и съм много щастлив с представянето му днес. Вернер работи като куче, наистина здраво. Той ги накара да страдат с постоянните си включвания.

"Аз мисля, че второто полувреме беше фантастичен отговор на последните 5 минути от първото, когато почти загубихме всичко. За мен трябваше да е 0:0, но направихме решителна грешка и до почивката можехме да сме извън мача. 

"С всяка минута след това набирахме увереност и качество. Ставахме по-добри и по-добри. Беше тежка битка и когато стигнахме до изравняване не спряхме да атакуваме. Победният гол беше огромна награда. Това ни казва, че можем да разчитаме на фитнеса си и това е фантастично чувство в края на сезона. Можем да разчитаме и на отборния дух, просто продължаваме до целта. Този отбор никога не спира, те не искат да губят, искат всичко."

На 29-ти май Челси може да постигне рекордна трета поредна победа над Манчестър Сити във финала на Шампионска лига.

  Сподели
292