Челси с късна победа над Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Челси с късна победа над Ман Сити (видео)

Манчестър Сити посрещна Челси в срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" двата тима се играха при 1:1 до последната секунда, когато Челси вкара за 2:1, а с отворен футбол, отменени голове, пропусната дузпа и доста положения се загатна какво може да ни очаква на финала на Шампионска лига в края на месеца.

Нито един от предходните 11 мача във Висшата лига между тези отбори не бе равенство, като Сити има 7 победи, Челси - 4.

В 32-ата минута днес гол на Вернер бе отменен поради засада, преди 44-ата минута, когато подаване към Агуеро в полето не бе овладяно от него добре, и Стърлинг завърши от краката му за 1:0 за "гражданите". Бързо последва нова атака и дузпа за Сити когато нов лош контрол на Агуеро позволи на Жезус да спечели дузпа от Гилмор.

Именно Агуеро застана зад бялата точка, опита паненка, а Менди улови топката с една ръка за разочарование на Пеп Гуардиола.

След почивката Челси започна по-добре и се върна в мача. В 63-ата минута Азпиликуета намери Зиеч на границата на наказателното поле и с нисък прецизен удар той матира Едерсон за 1:1.

Последва нов отменен гол за Вернер, а след това и гол на Хъдсън-Одой бе отменен, все поради засада. В крайна сметка усилията на "сините" доведоха до успех, и това стана в 93-ата минута когато Одой изведе Вернер в полето, той върна към дузпата и включилият се Алонсо прехвърли вратаря за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
310