Лийдс нарани шансовете на Тотнъм за Европа


И. Ангелов

Лийдс нарани шансовете на Тотнъм за Европа

Лийдс Юнайтед посрещна Тотнъм в срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Еланд Роуд" домакините спечелиха с 3:1 и оставиха своя гост на 6-то място в класирането, но с потенциала тимът да изпадне до 8-ма позиция ако Ливърпул и Евертън спечелят достатъчно точки от двата си мача по-малко от шпорите.

В 13-ата минута днес Стюарт Далас откри резултата за домакините когато Регилон отклони едно центриране към вратата си и Лорис трябваше да парира, а Далас довърши ситуацията с мощен удар и 1:0.

В 25-ата минута Тотнъм изравни с първото си голямо положение като Али намери Сон през двама в полето за 1:1. Малко след това Али намери и Кейн срещу вратаря и той вкара, но ВАР отмени гола поради изключително тънка засада.

В 42-ата минута включилият се Алиоски бе изведен от Харисън за домакините и защитникът центрира на близката греда за Бамфорд и 2:1.

След почивката Тотнъм подложи домакина си на напрежение, но най-близо бе при един пряк-свободен удар от Кейн, който срещна горната греда. Този сезон никой отбор не е бил спиран от гредата повече от Тотнъм (20 пъти, като толкова имат и Астън Вила, и Уест Хем Юнайтед).

Така в 84-ата минута се стигна до 3:1 когато при добра атака на Лийдс по фланга бе изведен Рафиня, който стигна до полето и върна на дузпата за резервата Родриго, и той не сбърка сам срещу вратаря.

  Сподели
293