Уолкът: След мача не можехме да гледаме Венгер в очите


Н. Гавазов

Уолкът: След мача не можехме да гледаме Венгер в очите

Тео Уолкът призна, че той и съотборниците му са се почувствали толкова неудобно след мача с Нюкасъл, че никой от футболистите не посмял да погледне в очите мениджъра на тима Арсен Венгер. Както е известно, в среща от 26 кръг на Висшата лига на Англия на „Сейнт Джеймсис Парк" „артилеристите" поведоха с 4:0 през първото полувреме, но през втората част „свраките" върнаха четири гола и така лишиха лондончани от трите точки.

„Никой не искаше да погледне Венгер в очите. Това беше голямо разочарование за нас. Ние искаме да спечелим Лигата, поведохме с 4:0 и не трябваше да допускаме да се случи всичко това. Нюкасъл ни изнесе един много добър урок, макар и подпомогнат от няколко наказателни удара срещу нас", заяви Уолкът за BBC Sports.

Загубата предизвика много коментарии сред специалистите относно способността на Арсенал да бъде издръжлив в големите битки, а също и когато е поставен под напрежение. Уолкът обаче не е съгласен с твърденията, че „артилеристите" се огъват лесно.

„Определено, нашият отбор има характер. Тук е Сеск, който винаги се бори, Робин ван Перси е със същия дух, Джуру също е страхотен лидер въпреки, че беше контузен, Гаел Клиши...Не съм съгласен, че отбора е мек, защото притежаваме борбеност и желание да побеждаваме", продължава Тео.

„Всички мълчахме в самолета, но когато кацнахме и включихме телефоните си усмивки се появиха на лицата ни - Юнайтед беше загубил. Това промени настроението ни. Промени настроението и на мениджъра ни и се почувствахме малко по-добре", допълва играчът на Арсенал.

„Определено това е нашата година. Спечелването на лигата ще бъде огромен успех за нас. Ние сме само на четири точки зад Юнайтед, а те имат два мача с Челси. Разочароващо е пет години да нямаш нищо, така че аз искам да спечеля Висшата лига", заяви Уолкът.

 

  Сподели
127