Венгер: Европа мечтае да разруши Висшата лига


Н. Гавазов

Венгер: Европа мечтае да разруши Висшата лига

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер нарече европейския проект за Европейската Суперлига опит за унищожаване на Висшата лига.

Венгер изобщо не е изненадан, че проектът за Суперлигата се разпадна в рамките на 48 часа след официалното съобщение. Това, което изненада Арсен, бе колко лесно най-добрите английски клубове си позволиха да бъдат подведени.

"Това бе мъртвороден проект. Не вярвах, че ще се получи. Най-много ме изненада поведението на английските клубове. Всички в Европа мечтаят да унищожат Висшата лига. Ние в Англия го правим сами.

Не виждам никакъв рационализъм в това, което правите. Първо Англия гласува за Брекзит, а сега искат да създадат Суперлига. Английската лига е най-силната и Суперлигата щеше на 100 процента да съсипе Висшата лига.

Основата на спортната култура в Европа е достъпът до състезания от най-високо ниво на основата на вашето представяне.

Не разбирам как някой би могъл да повярва, че феновете ще бъдат смирени, ако прекъснете тази връзка между националните първенства и достъпа до тази избрана лига.

Начинът, по който беше представен и подготвен, приличаше на дилетантска работа. Доста тревожно е, че нашите топ клубове се подведоха. Изглежда, че те видяха това като възможност за бързо подобряване на финансите си", заяви Венгер.

  Сподели
261