Карагър: Стойте далече от този шарлатанин


Н. Гавазов

Карагър: Стойте далече от този шарлатанин

Бившият защитник на Ливърпул и Англия Джейми Карагър реагира на думите на британския премиер Борис Джонсън, който разкритикува създаването на Европейската суперлига.

"Стойте далече от този шарлатанин - Борис Джонсън. Неговите приятели дават на своите приятели контракти за милиарди лири!

Нямате право дори да споменавате футболни фенове след като списанието, за което сте работили, разпъна феновете на Ливърпул след Хилзбъро“, туитна Карагър.

По-късно администрацията на Туитър изтри поста на Карагър.

Британският премиер Борис Джонсън бе кореспондент на Daily Telegraph от 1989 до 1994 г., отразявайки събитията на стадион "Хилзбъро". На 15 април 1989 г. на стадион Хилзбъро в Шефилд,  по време на полуфиналния мач за Купата на Англия между Нотингам Форест и Ливърпул загинаха 96 привърженици на Ливърпул. Общо 766 души бяха ранени в трагедията с различна тежест. Тогава медиите и правителството обвиниха запалянковците за трагедията, а едва преди няколко години стана известно, че причината за инцидента е лоша работа на организаторите на срещата и на полицията, охраняваща мача.

  Сподели
241