Ман Юнайтед с късна победа срещу Бърнли (видео)


И. Ангелов

Ман Юнайтед с късна победа срещу Бърнли (видео)

Манчестър Юнайтед прие Бърнли в срещата от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" домакините спечелиха с 3:1 и Юнайтед се приближи до 8 точки от Манчестър Сити на върха при равен брой срещи. Бърнли остава на 6 точки над опасността.

След само 14 секунди днес Лоутън центрира от центъра и Ууд прехвърли Хендерсън за гол, който бе отменен поради засада. До почивката Рашфорд, Погба и Гринууд тестваха Пийкок-Фарел. Така на полувремето Единсон Кавани се появи на мястото на Фред при домакините.

Още в 48-ата минута Рашфорд пое топката на левия фланг, прекара я през краката на Лоутън и стигна до полето, центрирайки ниско към Бруно на дузпата. Португалецът залъга и прескочи кълбото, то стигна до Гринууд, който с ляв крак вкара за 1:0.

Още в следващата атака обаче Бърнли стигна до корнер, при който Уестууд центрира и Тарковски надскочи Магуайър за 1:1. 

Срещата бе решена в 84-ата минута, когато Погба намери Гринууд от дясно, той стреля диагонално, топката се отклони и заблуди вратаря за 2:1. Така младежът се изравни в рекорда за най-много голове от тинейджър за Манчестър Юнайтед във Висшата лига, като заедно с Уейн Рууни той има 15. От началото на миналия сезон никой тинейджър няма повече голове в топ 5 първенствата на Европа от 15-те на Гринууд.

След съкрушителния гол Юнайтед достигна и до още един при бърза контра в 93-ата минута, когато с бързи подавания домакините стигнаха с числово превъзходство пред вратата на противника, Бруно изведе резервата Ван де Бек и той пусна успоредна топка за Кавани и 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
400