Вернер: Това бе мач между двата най-добри отбора в Англия


Н. Гавазов

Вернер: Това бе мач между двата най-добри отбора в Англия

Нападателят на Челси Тимо Вернер смята, че най-добрите два отбора на Англия са се изправили един срещу друг на "Уембли" в събота.

Голът на Хаким Зиеш от подаването на Вернер позволи на Челси да спечели с 1: 0 над Манчестър Сити в полуфиналите за ФА Къп.

Вернер не смята, че Томас Тухел е успял да надиграе тактически Хосеп Гуардиола - просто играчите на Челси са показали най-високото си индивидуално умение.

"Мисля, че това бе мач между двата най-добри отбора в Англия в момента. Това беше мач 50/50. Победихме, защото успяхме да контраатакуваме и защото вкарахме един гол. Съперниците се защитаваха много добре, както и в предишните срещи. Мисля, че можем да кажем, че победи по-добрият отбор.

В такъв вид мачове  е много важно да имаме добра тактика, но в крайна сметка индивидуалните умения решават. Ето защо спечелихме срещата. И двата отбора имаха добри тактики, защото и двата имат много добри треньори. Но днес показахме нашите индивидуални умения.

Би било чудесно да завършим сезона с трофей. Това още не е краят: играем на полуфиналите в Шампионска лига и на финала тук. Продължаваме да работим и това е единственият начин да спечелим трофея.

Би било чудесно да видя феновете тук на финала. Това е много, много красив стадион. Играл съм за националния отбор тук с 90 000 зрители. Надяваме се, че на финала ще има много хора.

Този сезон имам повече асистенции, отколкото голове, което е необичайно за мен. Но това е добре, стига да добавя стойност към отбора. Добре е, че направих този пас вдясно към Хаким", заяви Вернер.

  Сподели
262