Челси изхвърли Ман Сити и отива на финал (видео)


И. Ангелов

Челси изхвърли Ман Сити и отива на финал (видео)

Челси и Манчестър Сити се срещнаха в първия полуфинал във ФА Къп. Днес на "Уембли" символичния домакин в синьо победи с 1:0 и преминава към последната среща от най-старото състезание. Попадението за Челси вкара Хаким Зиеч, а освен загубата, Сити принудително замени и Кевин Де Брюйне, който може да пропусне важни срещи.

Още в 6-ата минута Челси показа намеренията си когато Чилуел изведе Вернер и той намери Зиеч за гол във вратата на "гражданите", който обаче бе отменен от ВАР поради засада. До почивката Джеймс и Чилуел бяха близо до гола, а Фернандиньо отговори за Сити. Гостите завършиха с 3 удара за полувремето, като само 2 пъти през сезона те имаха по-малко за 45 минути.

В началото на второто полувреме Де Брюйне стъпи накриво и бе заменен в 48-ата минута от Фил Фоден. В 55-ата минута Маунт изведе Вернер и той привлече вратаря преди да намери Зиеч за удар на празна врата и 1:0.

Гуардиола опита да заздрави средата на терена като представи Гюндоган за Феран Торес, и Сити започна да владее повече, без обаче да стигне до гол през Кепа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
501