Челси иска Белингам


Н. Гавазов

Челси иска Белингам

Халфът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам привлече интереса на топ клубовете във Висшата лига.

Според Eurosport Челси проявява най-голям интерес към полузащитника до момента. В момента лондончани разработват трансферна стратегия, която клубът възнамерява да следва през следващите години. Един от основните моменти в него е разширяването и подмладяването на халфовата линия.

Според източника Челси разбира, че ще бъде трудно да се организира преходът това лято, тъй като "пчелите" могат да се разделят с Джейдън Санчо и Ерлинг Холанд през лятото и следователно няма да искат да загубят още един талант. Самият Белингам иска да се завърне в Англия на някакъв етап от кариерата си, но възнамерява да го направи само когато е сигурен, че е извикан от правилния за него клуб.

Ситуацията около 17-годишния футболист се следи отблизо от друг гранд на английския футбол - Ливърпул.

Според Eurosport, Борусия Дортмунд осъзнава, че Белингам има потенциал да се превърне в топ играч и следователно шефовете на "пчелите"  няма да се разделят с него за по-малко от 110 милиона евро.

Договорът на Джуд Белингам с Борусия Дортмунд е валиден до 30 юни 2023 година. Порталът Transfermarkt оценява стойността футболиста на 35 милиона евро.

  Сподели
250