Гуардиола: Възхищавам се на Тухел


Н. Гавазов

Гуардиола: Възхищавам се на Тухел

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна преди утрешния полуфинал в Купата на Англия с Челси, че се възхищава на наставника на "сините" Томас Тухел.

"Много съм щастлив за играчите, които в миналото не са го постигали, че са на полуфинал в Шампионската лига. Сега бихме искали да стигнем и до финала за ФА Къп. След това ще се фокусираме върху Астън Вила и ПСЖ. Сега ще бъде много по-лесно. Представете си да трябваше да играем този мач, след като бяхме отпаднали от ШЛ. Бих искал да имаме няколко дни повече за почивка и подготовка, но такъв е графикът.

Познавам Тухел още от времето, когато бе в Майнц. Аз бях в Байерн, а той след това отиде в Дортмунд и на отбора му трябваше един или двама мача, за да заиграе както той иска. Трудно е да поемеш отбор в средата на сезона, но той има богат опит да побеждава в топ клуб като ПСЖ. Сега е в друг такъв. От самото начало знаех, че ще свърши добра работа. Той знае, че му се възхищавам. Знае и колко добър мениджър е. Ще бъде добра битка", заяви Гуардиола.

  Сподели
211