Рио: Калвърт-Люин би станал чудесно попълнение за Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Рио: Калвърт-Люин би станал чудесно попълнение за Ман Юнайтед

Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд вярва, че нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин би бил голям актив за "червените дяволи".

В края на този сезон се очаква Юнайтед да се обърне към трансферния пазар, за да привлече  нападател, който да вкарва голове.

С преминаване към "Олд Трафорд" се свързват Хари Кейн от Тотнъм и Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд, но Рио вижда 24-годишния Калвърт-Люин като отлична алтернатива.

"Вижте, Доминик Калвърт-Люин е моят избор, обожавам го.

Гледах много мачове на Евертън тази година и той е този, който изнервя защитниците. Той не е този, срещу когото искате да играете всяка седмица. Той е агресивен, стреми се  да вземе топката.

По-рано тази година разговарях с Карло Анчелоти и той си спомни за Индзаги, който не се нуждаеше от много шансове и вкара куп голове отвън и около вратарската зона.

Гледам Калвърт-Люин тази година и виждам, че той е научил някои неща и е възприел някои от чертите на Индзаги. Оказа се усърден ученик и започна да използва това в играта си.

Сега той сам вкарва много голове отвън и в близост до вратарската зона, като вкарва тези не толкова зрелищни голове. Благодарение на това той започна да бъде канен в националния отбор на Англия.

Мисля, че той би станал чудесно допълнение за Манчестър Юнайтед. Звучи малко неочаквано, но мисля, че ще е много полезен. Той би могъл да завърши това, което създават Фернандеш, Погба, Рашфорд, Гринууд и други.

Единственият въпрос е дали Оле обмисля тази възможност, ако Холанд или Кейн не могат да бъдат привлечени", заяви Рио.

  Сподели
164