Ман Юнайтед запазва интереса си към Санчо


Н. Гавазов

Ман Юнайтед запазва интереса си към Санчо

Манчестър Юнайтед продължава да се интересува от крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо.

Санчо бе трансферна цел номер едно на Юнайтед през миналото лято, но Борусия поиска над 100 милиона британски лири за своята звезда. Подобна цена за "Олд Трафорд“ се смяташе за откъсната от  реалността в разгара на пандемията с коронавируса.

Оттогава "червените дяволи" инвестираха 46 млн. паунда в Амада Диало и Факундо Пелистри, но Manchester Evening News твърди, че Джейдън остава на радара на клуба от "Олд Трафорд".

Юнайтед ще бъде готов да се завърне за Санчо това лято, ако Борусия определи по-адекватна цена за 21-годишния играч от националния отбор на Англия и има няколко причини, поради които това може да е така.

Първо, Борусия, както всеки друг футболен клуб е силно ударен от световната икономическа криза и вероятното отсъствие от Шампионска лига само ще влоши финансовата ситуация в Дортмунд.

На второ място, Санчо се приближава към предпоследната си година по договора с Борусия, а договарянето на нова сделка изглежда проблематично в сегашната среда. Ако от  Дортмунд не побързат, трансферната стойност на техния играч ще започне да намалява.

Добавяме, че този сезон Джейдън не е толкова ярък, колкото предишния. В Бундеслигата бившият юноша на Манчестър Сити вкара шест попадения и предостави девет асистенции.

  Сподели
173