Анчелоти: Няма да се откажем от борбата за място в евротурнирите


Н. Гавазов

Анчелоти: Няма да се откажем от борбата за място в евротурнирите

Мениджърът  на Евертън Карло Анчелоти коментира равенството 0:0 с Брайтън от 31-ия кръг на Висшата лига на Англия.

"Последните четири мача не бяха много добри за нас. Надявам се, че Алън ще се възстанови скоро и след няколко седмици, надявам се, Абдулай Дукуре.

Съвсем скоро трябва да играем срещу Тотнъм, Арсенал, Уест Хем и да изиграем два мача с Астън Вила. Всички тези срещи ще бъдат много важни, ако искаме да влезем в европейските клубни турнири  през следващия сезон.

Опитахме всичко възможно днес. Отношението на играчите бе добро. Комбинирахме лошо в собствената си половина на терена и ни беше трудно да изнесем  топката до Ришарлисон и Хамес Родригес. Направихме няколко небрежни подавания и като цяло не успяхме да поемем контрола над играта.

Имахме само един играч на резервната скамейка, който имаше богат опит във Висшата лига. Но футболистите, които играха днес, положиха фантастични усилия. Не сме доволни, че загубихме две точки, но сега трябва да се опитаме да възстановим играчите за следващия мач.

Сега не е подходящият момент да говорим за участие в евротурнирите. Имаме много контузени. В момента имаме трудности, но трябва да продължим напред. Все още се борим да стигнем до Европа за следващия сезон. Трудно е, но няма да се откажем. Това е странен сезон с непредсказуеми резултати", заяви Анчелоти.

Отборът на Карло Анчелоти има 48 точки в 30 мача и заена осмо място в класирането на английската Висша лига 2020/2021. Брайтън (33) - на 15-то място.

  Сподели
408