Арсенал с класика в Шефилд (видео)


И. Ангелов

Арсенал с класика в Шефилд (видео)

Шефилд Юнайтед прие Арсенал в срещата от поредния тридесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес на "Брамал Лейн" гостите спечелиха с 3:0 и събраха 45 точки, с което се покачиха до 9-тото място в класирането. 

В 33-ата минута днес Лаказет завърши красива атака с много подавания на Арсенал. До почивката Сака и Мартинели пропуснаха добри възможности за Арсенал.

През второто полувреме домакините стартираха по-агресивно, но това не доведе до нищо, а в 71-ата минута Лундстрам сбърка и подаде директно на Пепе, който напредна и стреля, а спасяването на Рамсдейл бе довкарано от Мартинели за 2:0.

В 86-ата минута крайното 3:0 оформи отново Лаказет, който бе изведен перфектно от Партей сам срещу вратаря и стреля спокойно в долния ляв ъгъл.

От 15-я кръг до днес само Хари Кейн с 10 гола е вкарал колкото Лаказет, който има също 10 за периода и общо 13 този сезон. Нападателят става и 6-ят французин с поне 50 гола във Висшата лига за един отбор, като 4 от шестимата направиха това за Арсенал (Тиери Анри, Оливие Жиру и Робер Пирес).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
448