Десет от Лийдс победиха Ман Сити на Етихад (видео)


И. Ангелов

Десет от Лийдс победиха Ман Сити на Етихад (видео)

Манчестър Сити прие Лийдс Юнайтед в срещата от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" гостите поведоха в първата част, но Лиам Купър бе изгонен и Марсело Биелса премина в защита, която в крайна сметка не издържа и допусна гол, преди в добавеното време гостите отново да вкарат за 2:1.

В 42-ата минута днес Коста достигна дълга топка от Купър и я прати към Бамфорд в полето. Нападателят залъга, че ще шутира и намери Стюарт Далас за удар с десен крак и 1:0 след удар в гредата далеч от Едерсон.

Само минута след това Купър влезе остро в краката на Жезус и получи жълт картон, като нападателят трябваше да бъде прегледан от лекарския екип на терена. Докато това се случваше ВАР направи проверка и прати съдията Маринър на тъча, който пък промени решението си на червен картон и изгони капитана на гостите. Веднага Марсело Биелса замени Патрик Бамфорд с бранителя Стрюик преди почивката.

Във втората част отслабената постройка на Ман Сити търсеше гола, като Гуардиола представи и някои от титулярите си в игра - Гюндоган и Фоден замениха защитниците Аке и Менди. Така в 76-ата минута след редица атаки Бернардо Силва намери Феран Торес в полето за изравнителен гол и 1:1.

До края Сити атакуваше, но шокът дойде в 91-ата минута когато Алиоски размени двойно с Коста и изведе Далас в средата между Стоунс и Фернандиньо, той стигна полето и с десен крак стреля през краката на излезлия Едерсон за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
551