Лампард: Искам да се върна към работа


Н. Гавазов

Лампард: Искам да се върна към работа

Бившият футболист и мениджър на Челси Франк Лампард даде първото си голямо интервю, след като бе уволнен от поста наставник на "сините". Отработвайки година и половина начело на лондончани, британският специалист отстъпи щурвала на Томас Тухел, който успя да стабилизира ситуацията и да върне "сините" в борбата за попадане в топ 4 на Висшата лига на Англия.

Лампард отказа да критикува Роман Абрамович и даде да се разбере, че смята периода си начело на сините за "невероятно преживяване“. Същевременно Франк не обича да седи без работа и желае отново да се занимава с футбол.

"Изключително съм благодарен за възможността да управлявам Челси. Това бе невероятно време, всички знаят как се отнасям към клуба.

От момента, в който сезонът се възобнови след ковидната пауза, до момента, в който напуснах, ние играхме без фенове на трибуните. Много ми липсваха. Като бивш футболист знаех какво означава това за мен и какво влияние имаше върху мачовете. Футболът погълна живота ми, първо като играч, а след това и като мениджър.

Никой не иска да загуби работата си, но в началото на кариерата това може да се случи, независимо колко си добър. Уволнението ми даде много повече време да бъда вкъщи със семейството си.

През последните два месеца имах няколко предложения, които бяха много привлекателни, но не и съвсем правилните. Просто те не ми подхождаха.

Много искам да се върна в правилното време и на правилното място. Винаги търся такава възможност. Постоянно гледам футбол и се старая да стана по-добър. Ще се опитам да намеря правилния вариант, много искам отново да тренирам", заяви Лампард.

  Сподели
292