Пти: Напускането на Арсенал бе грешка


Н. Гавазов

Пти: Напускането на Арсенал бе грешка

Бившият футболист на Арсенал и Франция Емануел Пти призна, че съжалява за присъединяването си към Барселона през 2000 година.

"Влюбих се много бързо в Арсенал и техните фенове. Напускането на клуба бе голяма грешка. Поглеждайки назад, осъзнавам, че напуснах клуба само заради егото си. След като спечелих Европейското първенство през 2000 г., имах две седмици почивка и си спомням, че бях с бившата си съпруга във Франция.

Тя шофираше, а след това телефонът иззвъня. Видях, че Арсен Венгер се обажда и отговорих. Той каза, че Барселона иска да подпише с мен. Попитах Арсен за мнението му и той каза: "Ако искаш да си тръгнеш, късмет“. Чувствах, че Арсенал не иска да ме спира. Поради това чувство започнах да мисля, че бъдещето ми трябва да бъде свързано с друг клуб.

След този разговор си помислих, че Арсенал вече е взел решение. Трябваше да се споразумея за условията с Барселона и това направих. Но съжалявам за този преход. Не исках да ходя в Барселона. Мисля, че просто последвах примера на жена си. Писнало й е да живее в Лондон, тъй като е свикнала да живее там, където има много слънце", заяви Пти.

  Сподели
132