Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (26.01 - 01.02)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (26.01 - 01.02)

Европейските първенства набират ход и през уикенда станахме свидетели на някои интересни резултати и изненади. Барселона почти си обезпечи победата в Ла лига след поредния срам на Реал Мадрид, в Германия Борусия Дортмунд също уверено крачи към титлата, а в Италия Наполи упорито преследва Милан. На Острова нямаше кръг от Висшата лига на Англия, но за сметка на това във вторник вечерта се изиграха четири мача от първенството, в които лидерите взеха своето, а Уейн Рууни напомни за себе си. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream Team за периода 26.01 - 01.02. Тактическата схема е 4-3-3

 

 

ВРАТАР

Рикардо Лопес (Осасуна)

Колебанията ни за този пост бяха между Жулио Сезар и Рикардо Лопес, но предпочетохме испанеца, защото той все пак успя да опази вратата си суха, за разлика от своя колега, който макар и да нямаше вина, все пак допусна два гола.

Кандидатът за титлата Реал Мадрид претърпя истинско крушение в Памплона, губейки от борещия се за своето оцеляване Осасуна и голям принос да се получи изненадата на кръга в Ла Лига има именно 39-годишният ветеран, който с блестящите си изяви отчая Бензема и Роналдо и същевременно вдъхнови съотборниците си, които дадоха всичко от себе си, за да се сдобият с успеха. И четирите удара на гостите в очертанията на вратата бяха много опасни, но Рикардо наистина направи блестящи спасявания, благодарение на които Реал почти загуби титлата.

Подгласници: Жулио Сезар (Интер)

 

 

ЗАЩИТА

Андони Ираола (Атлетико Билбао)

Отличен мач изигра десния защитник на баските при гостуването на отбора му срещу Атлетико Мадрид. Освен, че се справи отлично в своята зона и обезличи напълно Елиас, а след това заменилия го Домингес, Ираола стана автор на двете голови асистенции, благодарение на които „Лос леонас" победиха „Лос колчонерос" с 2:0 и заслужено увеличиха разликата от своите конкуренти в класирането.


Дъглас Майкон (Интер)

Десният защитник на европейските шампиони показа защо е играч от световна класа. Пълновластен господар в своята зона, въпреки че Ночерино и Пасторе на няколко пъти се опитваха заедно да пробият през Майкон, който се бореше като истински лъв, дори и с малко по-твърда игра. От пряк свободен удар прати топката на главата на Пацини за изравнителният гол, а след това бе в основаната на всички опасни атаки на „нерадзурите".


Тиаго Силва (Милан)

С изключително голяма заслуга за победата на Милан при гостуването им на негостоприемния „Масимино". Безмилостен в борбата с Ледесма и Лопес и показа необикновената способност да предвижда с един ход действията на своите противници. След изгонването на Ван Бомел ситуацията за Милан се влоши и очакванията бяха< че домакините ще притиснат своите съперници. Тогава Тиаго Силва заигра в средата на терена, където се чувстваше също толкова удобно, както в своята зона и не само обезсмисли действията на противника, но и се превърна в двигател за отбора си.

Серхио Фернандес (Осасуна)

Очевидно е, че не само Барселона може да победи Реал Мадрид на Жозе Моуриньо. Благодарение на блестящата игра в центъра на защитата Серхио, отчая нападателите на Белия балет и обезпечи победата на своя отбор, която в крайна сметка може да има решаващо значение, както за горната част на таблицата, така и за дъното, където Осасуна се бори за своето оцеляване. Въпреки, че не вкара гол, Фернандес бе избран от Еurosport за играч на мача.

Подгласници: Сапата (Удинезе), Раду (Лацио), Фърдинанд (Манчестър Юнайтед)

 


ПОЛУЗАЩИТА

Нури Шахин (Борусия Дормунд)

Запалянковците много тежко преживяха отсъствието на Кагава, но ето, че и без японския национал, нещата за отбора на Борусия Дортмунд се получават много добре. При гостуването на негостоприемния Волфсбург, мнозина специалисти прогнозираха, че „вълците" ще лишат своите гости от пълен набор точки, а може да нанесат и третата загуба за сезона на лидера в класирането. Турският полузащитник на Борусия - Нури Шахин обаче бе безмилостен в отиграванията си: вкара гол и асистира за третия. Освен, че 22-годишният играч бе най-активният играч на отбора си, той помагаше и на защитата си, с което обезсмисли усилията на противниковите нападатели.

 

Марио Гьотце (Борусия Дортмунд)

Талантливият плеймейкър за пореден път показа купища умения с безмилостна ефективност и бе пълновластен господар в своята зона в средата над терена. Активно подпомагаше трите остриета на отбора си и най-вече Бариос. Именно той асистира за първия гол на парагвайския национал и бе в основата на гола на Шахин. Ако неговите колеги бяха по-точни, със сигурност щеше да запише на сметката си още няколко асистенции.

 

Нани (Манчестър Юнайтед)

Каквото и да говорим за португалеца, когато играта му върви това се отразява на цялостния облик на „червените дяволи". Около него постоянно имаше напрежение, а защитата на Вила бе подложена винаги на натиск, когато Нани тръгваше с топката. На три пъти само блестящите намеси на Фридъл спасиха врата на гостите от страхотните удари на португалеца и с най-голяма заслуга за втория гол на Рууни.

Подгласници: Видал (Байер Леверкузен), Хамшик (Наполи), Шави (Барселона)

 


НАПАДЕНИЕ


Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Някой беше казал, че формата е временна, а класата вечна. Точно това демонстрира нападателят на „червените дяволи", който пред 75 256 зрители на „Театъра на мечтите" бе главно действащо в един спектакъл, благодарение на което накара отново феновете и Сър Алекс да му повярват. Рууни взе участие и в трите гола - вкара първите два и асистира на Видич за третия. След мача Улие побърза да заяви: „Как да победим, когато Рууни започна да вкарва".


Никола Анелка (Челси)

Свърши добра работа и действията му носеха постоянна заплаха за защитата на Съндърланд. Асистира на Калу за втория гол и сам вкара четвъртия с, с което окончателно разби надеждите на домакините да направят нещо в двубоя. С най-висока оценка от 22-та и с основание бе избран за играч на мача.


Едисон Кавани (Наполи)

Уругвайската звезда на „партенопеите" направи спиращ дъха си хеттрик, благодарение на което Наполи разгроми Сампдория с 4:0 и продължи да преследва лидера Милан. Опустошителен в действията си и безмилостен към противниковите защитници. С основание е лидер сред голмайсторите и с още по-голямо основание бе избран за играч на кръга в Серия А.

Подгласници: Пацини ( Интер), Токеро (Атлетико Билбао)

 


Старши - треньор

Хосе Камачо (Осасуна)

Колебанията ни бяха между наставника на Осасуна и този на Удинезе. Но докато в мача на фриулци срещу Ювентус „Старата госпожа" направи всичко възможно да загуби срещата, то памплонци имаха срещу себе си страшния Реал Мадрид с Жозе Моуриньо начело.

Очевидно е, че срещу големите отбори останалите тимове се мобилизират и особено, ако играят пред собствена публика дават всичко от себе си в тези срещи. Но все пак, футболистите трябва да бъдат мотивирани и точно това направи Камачо със своите играчи. Преди този мач отборът му се намираше в зоната на изпадащите, но това не изплаши „червените", които изиграха мача срещу Реал тактически много грамотно и сърцато, а след като поведоха в резултата, много умело успяха да го запазят - дори и с цената на осем жълти картона.

 

  Сподели
237