Артета: Сега съм в шок


Н. Гавазов

Артета: Сега съм в шок

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира поражението на "артилеристите" в домакинския мач от 30-ия кръг на Висшата лига на Англия срещу Ливърпул (0: 3).

"Напълно заслужаваме това поражение. Играчите на Ливърпул бяха по-добри във всички области и заслужаваха да спечелят с каквото и да е преднина, или дори повече. Поемам отговорност за това как игра Арсенал днес.

Не е нужно да се оправдавам, липсват ни 5 или 6 играча, но стандартите в този футболен клуб са много по-високи и трябва да накарам съществуващите футболисти да се представят на това ниво. Сами отдавахме  топката и не можахме да направим три точни последователни подавания. Сега съм в шок. Резултатът от днешния мач не последва от това, което видях в тренировъчния цикъл.

Попадане в Шампионска лига чрез спечелване на Лига Европа? Именно това предизвикателство ни дава възможност. Ако играчите на Арсенал имат смелост и големи топки и ако представляват клуб като Арсенал, тогава в мача срещу Спарта Прага трябва да приемем това предизвикателство", заяви Артета.

Арсенал, с 42 точки от  30 кръга, заема  9-то място в таблицата на лигата. Първата среща от 1/4-финалите на Лига Европа Арсенал - Спарта ще се състои в четвъртък, 8 април.

  Сподели
480