Ман Сити с победа в Лестър (видео)


И. Ангелов

Ман Сити с победа в Лестър (видео)

Лестър Сити прие Манчестър Сити в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" гостите спечелиха с 2:0 и дръпнаха на второто място и Манчестър Юнайтед със 17 точки, при 2 мача повече към момента. Лестър остава трети с точка зад Юнайтед.

Сити започна добре и в 5-ата минута Фернандиньо вкара красиво воле, само за да бъде отменен голът му тъй като Агуеро от позиция на засада пречеше на погледа на Шмайхел. В 22-ата минута Де Брюйне от пряк-свободен удар намери и горната греда на Лестър. До 30-ата минута домакините владееха топката 30% от времето, като единствен по-лош показател в сезона им е миналата среща с "гражданите" когато до 30-ата минута владееха 28%.

Точно преди почивката Варди успя да вкара след подаване на Перез през защитата, но голът и тук бе отменен поради засада.

След паузата Сити поведе в 58-ата минута чрез Менди, когато първо Марез действа опасно в полето и стреля, но ударът му бе спасен от Шмайхел. Топката попадна в Родри, той я прати на втора греда, Тилеманс опита да избие, но го направи в Менди, който премина Олбрайтън и стреля с десния крак за 1:0.

В 74-ата минута 2:0 стана когато резервата Стърлинг върна за Жезус за удар на празна врата от близо. Така в 6 срещи с Лестър, Жезус има 5 гола, и е вкарвал повече само на Евертън (7).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
397