УБА съкруши Челси в мач със 7 гола (видео)


И. Ангелов

УБА съкруши Челси в мач със 7 гола (видео)

Челси прие Уест Бромич Албиън в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините тръгнаха добре, но рано бе изгонен Тиаго Силва, след което те допуснаха 5 гола и вкараха само още един за крайното 5:2. Така в кръга "сините" могат да загубят 4-тото си място от Уест Хем и Тотнъм, които са 2 и 3 точки назад.

Още в 5-ата минута Тиаго Силва си изкара жълт картон срещу Перейра, след което Челси поведе в 27-ата чрез Пулисич, който довкара след удар в гредата на Алонсо за 1:0.

В 29-ата минута Тиаго бе изгонен и нещата станаха много трудни за "сините", макар веднага Тухел да замени Зиеч с Кристенсен за да запази 5 бранителя в игра. Тиаго стана и най-възрастният играч с червен картон в лигата на 36 години и 193 дни.

Във 2-ата минута на продълженията на първата част Уест Бром изравни за 1:1 когато Джонстън прати топка напред и Матеус Перейра се включи зад Зума за да вдигне топката над Менди за гола. Само 2 минути след това преди сигнала за полувремето Перейра вкара отново, с ляв крак през няколко човека за 2:1.

На почивката Тухел включи и Мейсън Маунт в игра за Пулисич. В 54-ата минута Алонсо отново бе спрян от гредата за Челси. Последва нов гол за УБА в 63-ата минута когато Фърлонг бе изведен по крилото и върна в полето за включилия се Робинсън и 3:1.

4:1 стана в 68-ата минута когато Матеус Перейра намери перфектно Диагне за прецизен удар през Менди. 3 минути след това Вернер получи пас в полето от Алонсо и намери Маунт за 4:2 вместо сам да завърши. В 91-ата минута крайното 5:2 се получи когато отново Матеус Перейра бе в центъра на събитията като асистира за Калъм Робинсън, оставайки го сам срещу Менди.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
650