Агуеро обяви, че напуска Ман Сити


Н. Гавазов

Агуеро обяви, че напуска Ман Сити

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро обяви, че ще напусне клуба в края на този сезон.

Аржентинецът направи специално изявление на страницата си в Twitter, в което обяви, че договорът му с "гражданите“ няма да бъде подновен. Манчестър Сити също потвърди тази информация.

"Когато определен етап от живота приключи, има много различни усещания.

В мен остава  чувство на удовлетворение и гордост след цели 10 сезона в Манчестър Сити. В наше време такъв период в един клуб за професионален футболист е необичаен. За 10 сезона достигнахме големи висоти и успях да стана голмайстор в историята на клуба и да почувствам неразривна връзка с всички, които обичат Сити. Тези хора сега завинаги са в сърцето ми.

Присъединих се към Манчестър Сити през 2011 г. по време на преструктурирането на клуба. Благодарение на помощта на собствениците и приноса на много играчи, успяхме да се утвърдим като един от най-великите клубове в света.

Сега задачата за поддържане на това ниво ще лежи върху плещите на други играчи. Що се отнася до мен, през останалата част от сезона ще работя до краен предел, ще дам всички сили да спечеля още повече трофеи и да донеса радост на нашите фенове.

И тогава ще започне нов етап с нови предизвикателства. И съм готов да се изправя срещу тях със същата страст и пълна всеотдайност, с която винаги съм се представял, за да остана на най-високо ниво", написа Агуеро.

Серхио се премести в Манчестър Сити през лятото на 2011 г. от Атлетико Мадрид. Сумата на трансфера бе 40 милиона евро. Договорът му с "гражданите" изтича на 30 юни 2021 година. Аржентинецът взе участие в 8 мача и отбеляза 1 гол през този сезон на английското първенство.

Като част от "гражданите"  той четири пъти спечели английското първенство, пет пъти спечели Купата на лигата, три пъти спечели Суперкупата на страната и един път триумфира в Купата на Англия.

  Сподели
331