Керъл: Напуснах Нюкасъл не по своя воля


Н. Гавазов

Керъл: Напуснах Нюкасъл не по своя воля

Официално най-скъпият в историята английски футболист Анди Керъл, който се присъедини снощи към Ливърпул в резултат на сензационен трансфер на стойност 35 милиона паунда, заяви след подписването на 5,5 годишен договор с „мърсисайдци", че Нюкасъл го е принудил да напусне „Сейнт Джемсис Парк".

Както е известно, в последния ден на безпрецедентния по своето безумие трансферен прозорец в Англия, Нюкасъл отхвърли две предложения на Ливърпул в размер на 30 и 35 милиона паунда (според информация от британските медии), след което изведнъж играчът беше обявен за трансфер. Именно това беше официалната версия на събитията, но както обясни за пресата днес главния редактор на ToonTalk Стив Райт, преди да излети за Ливърпул, Анди Керъл му е отправил смс, в който е написал, че няма никакво желание да напуска „свраките".

„Аз не зная какво се случва, но много ми е тежко, че напускам своя роден клуб. Беше ми показана вратата. Аз не съм искал никога да си тръгвам и поради това подписах 5-годишен договор, но мен ме заставиха да напусна Нюкасъл", се казва в съобщението на Керъл.

В случая обаче сделката с продажбата на Анди се оказа отлична от бизнес гледна точка за Нюкасъл - никога преди не са плащани толкова много пари за един играч, който има едва 41 мача във Висшата лига на Англия. Вероятно собственикът на клуба Майк Ашли е доволен от трансфера на Керъл, въпреки, че легендата Шиърър вече предупреди, че трябва да се очаква крайно негативна реакция от феновете на отбора.

 

  Сподели
145