Торес: Ще опитам да вкарам на Ливърпул


Т. Михайлов

Торес: Ще опитам да вкарам на Ливърпул

Новото суперпопълнение на Челси Фернандо Торес даде първото си интервю като играч на лондонския клуб пред официалния сайт на “сините”. Испанецът призна, че е дошло време да направи тази стъпка в кариерата си е обмислял да напусне “Анфийлд” още през лятото.

Феновете на Челси са щастливи, че вече няма да вкарваш срещу техния отбор?

Когато играя срещу Челси съм много мотивиран тъй като мачът е специален. Той е един от най-важните през сезона. Затова и исках да се присъединя към Челси. Желая да съм в такъв отбор. Благодаря и се радвам, че са щастливи от моето пристигане. Добре е също така, че са радостни от това, че няма да им вкарвам повече.

Имам добри и лоши спомени от мачовете с Челси. Головете са от хубавите моменти, защото са специални. Спомням си и полуфинала от Шампионската лига при първия ми сезон в Англия, когато загубихме и Челси стигна до финала. Тогава бях разстроен, но днес съм тук и се надявам да стигнем до края и да вдигнем купата.

Защо Челси и защо сега?

От лятото чувствах, че трябваше да направя крачка напред в кариерата си. Присъединявам се към отбор от топ ниво. По-горна стъпка от Челси няма. Тук ще играя с големи имена като Тери, Лампард, Дрогба и Анелка. Освен това Челси показа голямо уважение към мен. Искаха ме и усетих подкрепата на хората в клуба, а и на феновете. Щестлив съм, че съм тук.

Добра новина е, че ще можеш да играеш в Шампионската лига този сезон. Това рядко става при януарските трансфери.

Шампионската лига е голямо предизвикателство и всички футболисти искат да играят в нея. Челси има шанс да спечели всеки трофей през сезона. Затова не можеш да откажеш на отбор като Челси.

Като момче от Мадрид, доволен ли си, че ще играеш отново в столичен клуб?


Мадрид не е голям, колкото Лондон, но е вярно, че когато идваш от такъв град няма какво да те изненада. Радвам се, че се местя в Лондон. Тук можеш да правиш каквото поискаш с уважението на англичаните. Сигурен съм, че ще подобря начина си на живот.

За жалост Йоси Бенаюн е контузен в момента, но скоро може да имате шанс да играете заедно. В Ливърпул се разбирахте добре с него?

И на терена и извън него. Той ми е приятел. Надявам се да се завърне в игра по-скоро. Нямам търпение да играя с него, както и с останалите ми нови съотборници.

Какво мсилиш за предстоящата ти работа с Карло Анчелоти?

През цялата си кариера като играч и треньор той е показал, че е победител. Има такъв манталитет. Вижда се и от работата му в Челси. Нямам търпение да се срещнем и да ми обясни какво очаква от мен. Искам да играя час по-скоро и да се запозная с мениджъра и новите ми съотборници.

Изглежда, че първият ти мач ще е на “Стамфорд Бридж” в неделя срещу Ливърпул.

Това е съдба. Не е иделано за мен, но ще видим какво ще се случи. Мога да говоря само с добри думи за Ливърпул. Те ме направиха топ футболист и ми дадоха шанс да играя на най-високо ниво. Бях щастлив там, но сега историята е друга и аз съм играч на Челси. Ако взема участие в този мач ще дам всичко от себе си и се надявам да вкарам.

Сега си на 26. Още ли те наричат Хлапето?

Да, много хора ме наричат така и се надявам това да продължи още дълго, тъй като ме кара да се чувствам по-млад.

  Сподели
235