Челси на полуфинал във ФА Къп през Шефилд (видео)


И. Ангелов

Челси на полуфинал във ФА Къп през Шефилд (видео)

Челси прие Шефилд Юнайтед в срещата от четвърт-финалната фаза на най-старото състезание - ФА Къп. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 2:0 и стават третия класиран отбор на полуфиналите след Саутхемптън и Манчестър Сити. По-късно днес Лестър приема Манчестър Юнайтед за определяне на последните 4 отбора в турнира.

В 24-ата минута днес Челси поведе когато корнер на Маунт прескочи всички, бе достигнат от Чилуел, който не бе затворен и центрира ниско към далечната греда, Норууд протегна крак за да лиши Емерсон от топката, но я насочи към мрежата на Рамсдейл за 1:0 чрез автогол. Шансовете до почивката не бяха много, а Кепа с няколко рутинни спасявания задържа резултата. Челси владееше повече, но стигна до първи точен удар в 43-ата минута.

Във втората част Шефилд опита да създаде опасности пред вратата на домакините, но бъркаше в предни позиции често, докато Челси опитваше да задържи топката. Така се стигна до 92-ата минута, когато Зиеч реши срещата когато първо пресече топката от Ягиелка и започна атака, навлезе в полето и засече подаване на Чилуел с воле за 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
271