Ман Сити победи Евертън и е на ½-финал във ФА Къп (видео)


Н. Гавазов

Ман Сити победи Евертън и е на ½-финал във ФА Къп (видео)

Манчестър Сити победи Евертън с 2:0 в мач от четвъртфиналите на Купата на Англия и се класира за следващия етап на състезанието.

Илкай Гюндоган се разписа в 84-та минута на срещата, а Кевин Де Брюйне довърши "карамелите" малко преди края на редовното време.

През първото полувреме „гражданите” няколко пъти превъзхождаха съперника си във владението на топката, но останаха само с  тренировъчния удар на Рахим Стерлинг от разстояние.

"Карамелите" не стигнаха много по-далеч: само неточен удар на Ришарлисон и опит за удар с глава на Йери Мина.

В началото на второто полувреме третият вратар на Евертън Жоао Вирджиния, който бе принуден да пази вратата поради контузии на Джордан Пикфорд и Робин Олсен, направи страхотно спасяване, след удар на Стърлинг от 11-метрова дистанция

След почивката гостите определено засилиха атаките си, но почукаха на затворена врата. Домакините се защитаваха добре, въпреки че за това трябваше да пожертват атаката.

Развръзката дойде в 84-ата минута, когато Илкай Гюндоган с глава добави топката в мрежата, след като Емерик Лапорта удари гредата - 0: 1.

„Карамелите“ нямаше какво да губят, но в последния момент получиха бърза атака към собствените си врата, а Кевин Де Брюйне, който участва в комбинацията с първия гол, хладнокръвно порази целта - 0: 2.

Решавайки да играе в защита, Евертън бе близо до прехвърляне на играта в продълженията, а след това - може би и до дузпи. Увереността на „гражданите” обаче осуети тези планове и така Сити е на полуфинал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
364