Арсенал нанесе удар по амбициите на Тотнъм за място в топ 4 (видео)


Н. Гавазов

Арсенал нанесе удар по амбициите на Тотнъм за място в топ 4 (видео)

Арсенал прие Тотнъм в мач от 28-я кръг на Висшата лига на Англия. Дербито на северен Лондон завърши с победа на домакините с резултат 2:1.

Арсенал започна с преимущество срещата, но без да създава опасни положения. В петата минута Лаказет стреля, но слабо и не затрудни Лорис. Малко по-късно французинът имаше добра възможност, но топката попадна в съперник. В средата на полувремето Смит-Роу излезе на ударна позиция в наказателното поле, а гредата спаси гостите. Първите 30 минути преминаха под диктовката на  "артилеристите", а "шпорите" приеха играта в собствената си половина и се бранеха.

Точно когато символичните гости започнаха повече да задържат топката и да изравнят играта, падна и първият гол. Лукас Моура изпрати топката в наказателното поле, а там Ерик Ламела, който замени Сон, с едно докосване прати кълбото в долния ъгъл на вратата на Лено. 1:0 за Тотнъм и малко неочаквано с оглед на действията на 22-та.

Домакините се активизираха след попадението. Седрик Соареш започна по-активно да се включва в атаките на своите отдясно и така се стигна до греда, този път на вратата на Тотнъм. Съвсем закономерно "артилеристите" изравниха в 44-та минута. Тиърни тръгна напред отляво и с ниско центриране изпрати топката в наказателното поле на съперника, където Едегор вкара след рикошет в крака на Алдервейрелд.

Второто полувреме започна равностойно, с атаки към двете страни, но без опасни положения. Бейл проби отляво и влезе в наказателното поле на Арсенал, но не успя да подаде добре. Лаказет имаше добра възможност в 56-та минута след пас на Едегор, но нападателят би слабо.

В 63-та минута падна и третият гол в мача. Давинсон Санчес събори Лаказет в наказателното поле, а нападателят уверено изпълни дузпата, пращайки вратаря в другия ъгъл - 2:1 за Арсенал.

В 76-та минута Ламела получи втори жълт картон и намали шансовете на своите за обрат.

В края на мача Лукас Моура пое диригентската палка, но усилията му се оказаха напразни. В 83-та минута Кейн прати с глава топката в мрежата, но Майкъл Оливер отсъди засада на англичанина. Малко преди края на редовното време отново Кейн стреля опасно, но гредата спаси домакините. В четвъртата минута на добавеното време Кейн изпълни пряк свободен удар, но прати топката над гредата.

Така Арсенал постигна важна победа, а Тотнъм, с оглед на безобразната игра в атака, заслужено  остана с празни ръце и с минимални шансове за попадане в топ 4.  

Арсенал остава десети, но вече на 5 пункта от шестия Евертън. Тотнъм е седми, с 45 точки в актива, на 6 пункта от четвъртия Челси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
390