Ман Сити се върна към победите с пет гола (видео)


И. Ангелов

Ман Сити се върна към победите с пет гола (видео)

Манчестър Сити прие Саутхемптън в срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Етихад Стейдиъм" спечелиха с 5:2 и застанаха на 14 точки над Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко. 

Сити започна активно и владееше топката близо 80% от времето преди да стигне до гол в 15-ата минута чрез Де Брюйне. Зинченко бе изведен от ляво тук и центрира за Фоден, чийто удар бе отразен от МакКарти преди Де Брюйне да добави за 1:0.

В 24-ата минута обаче Лапорте повали Фестергард в полето и това бе дузпа, която Уорд-Прауз вкара за 1:1. В 40-ата минута Адамс сбърка фатално за гостите като опита да обърне фланга, но намери Марез, а нападателят на Сити нагласи топката и наказа грешката за 2:1. В 48-ата минута преди почивката и Гюндоган добави за 3:1 след един удар на Де Брюйне, срещнал гредата. 

След почивката Сити започна както и първата част, като първите 10 минути владееше топката над 90%. В 55-ата минута това отново доведе до гол и отново Марез се разписа като получи топка от Фоден за 4:1. 

В 56-ата минута гостите отново стигнаха до гол чрез Адамс, който завърши след един удар на Армстронг за 4:2. И отново Сити отговори бързо, като в 59-ата минута Де Брюйне се включи в полето за подаване на Фоден и 5:2. В 85-ата минута гол на Адамс бе отменен поради засада и резултатът не се промени повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
297