Сър Алекс постави нова цел пред Бербо


Н. Гавазов

Сър Алекс постави нова цел пред Бербо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е поставил нова дългосрочна цел пред голмайстора на тима Димитър Бербатов, съобщава Daily Express . Според изданието, шотландският специалист иска от българина да отбележи поне 30 попадения през сезона, след което ще го възнагради с нов договор. Както е известно, до този момент Берба има 20 гола на сметката си от началото на сезона и задачата поставена пред него от боса изглежда повече от изпълнима.

"Бербатов има контракт с Юнайтед. Не знам колко остава до края му, но това не е проблем за нас," заяви Сър Алекс пред Daily Express.

"Димитър има 20 попадения в края на януари и лесно може да реализира поне 30 гола до края на сезона. Голямата разлика през настоящата кампания е, че той играе с огромна увереност. Винаги е така с нападателите. Когато вкарват, те мислят, че никога няма да спрат, а когато не бележат, са неуверени и винаги се чудят кога ще падне следващият им гол," продължи шотландският специалист.

"Когато нападател е във формата на Бербатов, се надяваш това да продължи още дълго време. Не е задължително да притежаваш скоростта на Линекер и Ръш, за да бъдеш топ нападател. Най-важно е какво става в наказателното поле. Някои нападатели са толкова бързи горе мозъка, че им трябва само метър свободно пространство, за да отбележат гол в противниковата врата," допълни мениджърът на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
101